Week 40

Week 40

Maandag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Rösti, Snijd 1 prei in dunne ringen en bak ze in 1 eetlepel pp olijfolie, bak 200 gr pp grof geraspte aardappelen, 75 gr pp in blokjes gesneden ham en 2 pp tomaten mee. Breng op smaak met peper en zout, geef hierbij een ruime portie salade van bleekselderij, rettich, komkommer, gele paprika en slanksaus.

Avond: : 1 snee volkorenbrood met pindakaas, 1 snee volkorenbrood met kaas

 


Dinsdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Maaltijdsoep, Naar keuze, bijv alle groenten van het seizoen en 75 gr pp gehaktballetjes, met 3 sneetjes bruinbrood

Avond: 2 volkoren boterhammen met kip-kerriesalade, meng 3 eetlepels pp selderiesalade met 1 mandarijn (of een half blikje mandarijn) pp en 75 gr pp in stukjes gesneden gare koude kip, voeg hier kerrie naar smaak bij en meng het geheel.

Woensdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: 1 gebakken scholfilet met 1 sauslepel mosterdsaus (uit een pakje), 3 gekookte aardappelen en een ruime portie gekookte worteltjes

Avond: Halve pizza

Donderdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Bulgaarse maaltijd, 1 schnitzel ongepaneerd bakken, maak een portie witte koolsalade met ½ ui pp, ½ schijf ananas pp en geraspte wortel. Geef hierbij 2 grote lepels (oven) frites, geef hierbij een saus van: 2 eetlepels saus van bulgaarse yoghurt met knoflook een kleine eetlepel mayonaise en een kleine eetlepel grove mosterd, alles mengen en dan opdienen.

Avond: Uitsmijter, 3 sneetjes volkorenbrood belegd met 1 plak ham, 1 plak kaas en 1 plak rosbief, waarop 2 gebakken spiegeleieren.

Vrijdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Macaronischotel, Fruit 1 gesneden ui pp, 1 teentje knoflook pp en ½ gesneden paprika pp in 1 eetlepel olijfolie. Bak er 1 tartaartje pp rul bij. Voeg ½ courgette pp in reepjes toe met zout en peper, Italiaanse kruiden en  2 eetlepels pp tomatenpuree. Meng 3 groentelepels gare macaroni met het groente-tartaar,engsel, dien het gerecht op met 1 eetlepel pp geraspte kaas.

Avond: Supersalade

 


Zaterdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Broodje shoarma, Vul 2 shoarmabroodjes pp met 100 gram in reepjes gesneden gekruid gaar varkensvlees, andijvie, tomaat en komkommer. Serveren met 1 eetlepel magere shoarmasaus (1/2 fritessaus, ½ magere yoghurt, fors wat uitgeperste knoflook en fijngehakte bieslook).

Avond: ½ stokbrood met ham, sla, lente-uitje en tomaat

Zondag

Ochtend: Eggcutler met 2 schijfjes stokbrood en beschuiten

Middag: Runderlapje, Witlof met kaassaus in de oven, gekookte aardappelen

Avond: Krabsalade

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.