Week 39

Week 39


Maandag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Tartaar met kaas en champignons, Bak 1 tartaartje in 1 eetlepel olijfolie, haal het tartaartje uit de pan, snijd 50 gr pp champignons in plakjes en bak ze in het braadvet. Roer er op het laatste 25 gr pp geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Verdeel het champignon-kaasmengsel over de tartaar., maak met wat water genoeg jus voor 1 juslepel pp, geef hier snijboontjes bij en 3 gebakken aardappelen. Geef hierbij een bakje koude rauwe witte kool, gemengd met 1 eetlepel gewelde rozijnen en een lepel kerriepoeder.

Avond: 1 volkoren bolletje of boterham met achterham en tuinkers.

Dinsdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Gevulde courgette, Snij 1 courgette in de lengte door en hol hem uit. Leg de helften in een ingevette ovenschaal en vul ze met een mengsel van 100 gr  pp geruld gehakt, ½ ui pp, knoflook, zout, peper, 1 eetlepel pp tomatenpuree en blokjes van het binnenste van de courgette. Strooi er 2 eetlepels geraspte kaas over en zet het gerecht 20 minuten in de oven bij een temperatuur van 200 graden C. Geef hier 2 eetlepels volkoren macaroni bij en een portie kropsla met komkommer en tomaat.

Avond: : 1 snee volkorenbrood met rookvlees en plakjes meloen, 1 snee volkorenbrood met tomaat


Woensdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Omelet of gebakken eieren met 3 volkoren boterhammen

Avond: : ½ stokbroodje met kip of varkensfilet, sla, tomaat en kaas

Donderdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Babi Ketjap, Snij 100 gr pp mager varkensvlees in blokjes en zout en peper ze. Bak ze in 1 eetlepel olijfolie en bak een gesnipperde uit en een teentje knoflook pp mee. Breng het vlees op smaak met peper, gemberpoeder of bolletjes, een flinke scheut ketjap pp en wat water pp. Eventueel wat basterdsuiker of stroop toevoegen al naar gelang de gewenste smaak. Eventueel nog iets pittiger maken met gember. Serveren met portie sperziebonen en kort gekookte taugé en 3 groentelepels (zilvervlies)rijst.

Avond: 1 snee witbrood met aardbeien, 1 snee roggebrood met 30+ kaas.

Vrijdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Gebakken tong of schol of perka, portie worteltjes rauw of gekookt, 2 groentelepels gebakken aardappelen f frietjes.

Avond: Tosti ham kaas, en 1 volkerenboterham met tomaten en tuinkers


Zaterdag

Ochtend: 225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc)

Middag: Sesam kipfilet, Smeer 1 kipfilet in met mosterd en wentel hem door sesamzaadjes. Bak hem onder de grill gaar in ong 20 minuten, keer regelmatig. Geef hierbij een portie witte bonen met bonenkruid en 150 gr pp gebakken krieltjes.

Avond: : ½ stokbrood met rosbief, sla, lente-uitje en tomaat

Zondag naar keuze in te vullen, ga gerust naar een restaurant, maar eet voorzichtig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.