Week 02

Maandag

Ontbijt
225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc) naar keuze

Lunch
TONIJN SALADE, (100 gram ijsbergsla, 1/4 komkommer,  5 radijsjes,
• 1 blikje tonijn) Was de ijsbergsla, en snij deze in repen. Schil de komkommer en schaaf deze vervolgens in plakjes. Was de radijsjes en snij deze ook in plakjes. Meng alles met elkaar en tot slot de tonijn erdoor. Op smaak maken met kruiden zoals peper en paprikapoeder.

Diner
SPERZIEBONEN MET KALKOEN (200 gram sperziebonen, 2 tomaten, 200 gram kalkoenfilet, 50 gram spekjes) Punt de sperziebonen, kook de sperziebonen gaar in een bodem water, bestrooi de kalkoenfilet met peper. Verhit in een pan wat olijfolie en bak hierin de kalkoenfilet gaar. Bak in een andere pan de spekjes uit. Was de tomaten en snij ze in partjes. Als de
sperziebonen gaar zijn afgieten en de partjes tomaat en spekjes erdoor roeren.


Dinsdag

Ontbijt
225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc) naar keuze

Lunch
GROENTE BOUILLION (150 gram soepgroente, 150 gram gehakt in kleine balletjes, 250 ml. bouillon van blokje of poeder). Maak eerst de bouillon klaar, voeg daaraan de soepgroente en het gehakt toe en kook het geheel zolang tot het gehakt gaar is.

Diner
SPRUITJES MET SPEKJES EN RUNDERREEPJES (200 gram spruitjes, 100 gram spekjes,
100 gram runderreepjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 gram champignons). Maak de spruitjes schoon, Zet ze op met kokend water en kook ze in 10-12 minuten bijna gaar.
Bak in een wok of braadpan de spekjes uit, bak de runderreepjes mee. Pel de ui en snipper de ui. Snij de knoflook in kleine stukjes en maak de champignons schoon en snij die in plakjes. Roerbak de ui, champignons, spruitjes en knoflook mee met het vlees.
Maak het op smaak met peper.


Woensdag

Ontbijt
225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc) naar keuze

Lunch
GEMENGDE SLA MET KAAS (150 gram gemengde sla, 75 gram kaas, liefst diverse soorten en kleine blokjes, olie, azijn, peper, zout) Was de sla en laat deze goed uitlekken. De kaas in kleine blokjes snijden. Meng olie met azijn en peper en zout door elkaar en meng alle ingrediënten.

Diner
GEMENGDE GROENTE MET KIPFILET (200 gram kipfilet, 1 prei, 1 ui, 2 tomaten, oregano, peper, kerrie, 2 eetlepels olie) Bestrooi de kipfilet met de peper en kerrie. Verhit in een pan 1 eetlepel olie en bak de kipfilet rond om bruin en gaar. Snij de prei in grove ringen en was de prei. Pel de ui en snij
in ringen. Verhit in een andere pan 1 eetlepel olie en bak daarin de preiringen en uiringen en bestrooi dit ook met kerrie. Zet het vuur laag. Was de tomaten, snij ze in plakken. Leg deze plakken op het ui en preimengsel en strooi er oregano over. Deksel een paar minuten op de pan, op laag vuur tomaat warm laten worden.


Donderdag

Ontbijt
225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc) naar keuze

Lunch
GROENTEOMELET (2 eieren, 50 gram hamblokjes, zakje soepgroente, 150 gram, 1-2 eetlepels olie, kruiden zoals kerrie, peper, peterselie, selderij) Klop de eieren los, meng dit met de soepgroente, kruiden en ham. Verhit de olie in de pan en bak er een mooie groenteomelet van.

Diner
WITTE KOOL MET KIPFILET (200 gram witte kool, 2 theelepels sesamzaadjes, nootmuskaat, 200 gram kipfilet, peper, kerrie, 1 eetlepel olie)
Was de kool en snij in repen. Zet de kool op met een bodempje water. Verhit in een pan de olie. Bestooi de kipfilet met kerrie en peper. Bak de kipfilet in de olie bruin en gaar. Rooster in een droge koekepan de sesamzaadjes.
Giet de kool af als die gaar is. Vang het kookvocht op. Als de kip gaar is kun je jus maken door wat van het kookvocht door het baksel te gieten. Meng door de kool de sesamzaadjes en bestrooi met nootmuskaat.


Vrijdag

Ontbijt
225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc) naar keuze

Lunch
GROENTENKIPPENSOEP (bouillon zelf getrokken of van blokje, 1 zakje soepgroenten 100-150 gram, 1 kipfilet, ca 100 gram, peper) In een pan 250 ml. water aan de kook brengen. Blokje of zakje toevoegen. Kipfilet in stukjes snijden. Dit aan water toevoegen en kip gaar laten worden. Als kip gaar is de soepgroenten toevoegen en nog 10 minuten laten doorkoken. Als kip en groente gaar zijn op smaak maken met peper.

Diner
WORTEL MET TILAPIAFILET (150 gram winterpeen, peterselie, 1 eetlepel vers gesneden, 250 gram tilapia filet, 2 eetlepels olie, mespunt mosterd, peper) Was de winterpeen, schrap ‘m of schil met de kaasschaaf of dunschiller. Snij ‘m dan in plakken. Verhit in een pan of wok 1 eetlepel olie en bak de plakjes wortel. Besmeer de tilapia fi let met de mosterd, strooi er peper over. Verhit in een pan 1 eetlepel olie, zet vuur laag en bak dan de tilapia fi let heel voorzichtig om en om bruin. Was de peterselie en snij deze fijn. Als de groente gaar is bestrooien met de peterselie.


Zaterdag

Ontbijt
225 gr gemengd vers fruit (ananas, banaan, appel, peer, kiwi, etc) naar keuze

Lunch
stokbrood met gebakken ui

Diner
2 eieren gebakken in olijfolie
1 plakje bacon gebakken
2 boterhammen


Zondag

Ontbijt
2 (hard of zacht) gekookte eieren
2 volkoren boterhammen

Lunch
100 gr gerookte magere zalm
2 geroosterde boterhammen

Diner
STOOFPOTJE (250 gram sukadelapjes (kost 2 uur tijd om te stoven), laurierblad, peper, 2 eetlepels olie, 1 winterpeen, 1 kleine ui, 1 groene paprika, 1/2 courgette, knoflook). Snij het vlees in stukjes. Bestrooi het met peper. Verhit in de pan de olie en bak daarin het vlees rondom bruin. Voeg laurierblad toe en zet het vuur laag en doe een deksel op de pan, roer regelmatig om en als het dreigt aan te branden wat vocht erbij. Schil de wortel en snij in plakjes. Pel de ui en snipper de ui. Was de paprika en snij in kleine stukjes. Was de courgette en snij in plakjes. Pers de knoflook
uit. Bij stoofvlees: na 1,5 uur de groente toevoegen en nog 30 minuten meestoven. Haal voor het eten het laurierblad eruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.