donderdag, juli 25, 2024
SpiritualiteitSucces

Wet 6 wet van intentie en wens

Het hele universum is in wezen de beweging van energie en informatie.

Het lichaam is een schommeling, een golf, een fluctuatie in het universum.

Onderscheidend (bijvoorbeeld ten opzichte van een boom) is wel dat het zenuwstelsel in het lichaam is staat is om bewust te veranderen.

Bewuste verandering wordt veroorzaakt door twee kenmerken: aandacht en intentie.

Aandacht geeft energie en intentie transformeert.

Intentie brengt een transformatie van energie en informatie teweeg. Intentie organiseert haar eigen vervulling. In de praktijk: maak een lijst van wensen, draag deze bij je en kijk er regelmatig naar. Laat de lijst met wensen los en vertrouw erop dat als de zaken niet goed lijken te gaan dat er een reden voor is. Herinner jezelf eraan om alles te doen vanuit een op het heden gericht bewustzijn.

Je kunt de wet van intentie en wens in praktijk brengen door je voor te nemen de volgende stappen te doen:

  • Ik zal een lijst maken van al mijn wensen. Ik zal deze lijst altijd bij me dragen. Ik zal naar deze lijst kijken voordat ik aan mijn periode van stilte en meditatie begin. Ik zal ernaar kijken voordat ik ’s avonds ga slapen. Ik zal ernaar kijken als ik ’s ochtends wakker word.
  • Ik zal deze lijst met mijn wensen loslaten en overgeven aan de schoot van de schepping, en erop vertrouwen dat als de zaken voor mij niet goed lijken te gaan, daar een reden voor is, en dat het kosmische stelsel plannen voor me heeft die veel groter zijn dan degene die ik zelf had bedacht.
  • Ik zal mezelf eraan herinneren alles wat ik doe te doen vanuit een op het heden gericht bewustzijn. Ik zal weigeren de kwaliteit van mijn aandacht in het heden te laten aantasten en vervliegen door obstakels. Ik zal het heden accepteren zoals het is, en de toekomst met behulp van mijn diepste, dierbaarste intenties en wensen verwezenlijken.

bron: Deepak Chopra

Een gedachte over “Wet 6 wet van intentie en wens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.