SpiritualiteitSucces

Wet 5 de wet van het afstand nemen


Alles wat je wilt, kan bereikt worden door middel van afstand nemen.

Want afstand nemen is gebaseerd op het onwankelbare geloof in de kracht van jouw ware ik.

Gehechtheid daarentegen is gebaseerd op angst en onzekerheid.

Dit betekent niet dat je de intentie om jouw wens te verwezenlijken opgeeft. Je geeft je gehechtheid aan het resultaat op.

In de praktijk: Neem afstand: geef mensen om je heen de vrijheid om te zijn wie ze zijn, leg niet je eigen mening op, los problemen niet geforceerd op, handhaaf alles in een afstandelijke betrokkenheid.

Beschouw onzekerheid als een essentieel onderdeel van je ervaringen, in je bereidheid onzekerheden te laten varen, zullen oplossingen spontaan volgen uit het probleem, de verwarring, wanorde en chaos.

Stap in het veld van de mogelijkheden en verheug je op de opwinding die zich kunnen voordoen als je je openstelt voor een oneindig aantal keuzen.

Je kunt de wet van het afstand nemen in praktijk brengen door je voor te nemen de volgende stappen te doen:

  • Vandaag zal ik me wijden aan het afstand nemen. Ik zal mezelf en de mensen om me heen de vrijheid geven te zijn zoals ze zijn. Ik zal mijn mening over hoe dingen zouden moeten zijn niet rigide opleggen. Ik zal problemen niet op een geforceerde manier oplossen, omdat ik daarbij nieuwe problemen schep. Ik zal in alles een afstandelijke betrokkenheid handhaven.
  • Vandaag zal ik onzekerheid beschouwen als een essentieel ingrediĆ«nt van mijn ervaringen. In mijn bereidheid onzekerheid te accepteren, zullen oplossingen spontaan volgen uit het probleem, uit de verwarring, wanorde en chaos. Hoe onzekerder de dingen lijken, hoe veiliger ik me zal voelen, want onzekerheid is mijn weg naar de vrijheid. Met behulp van de wijsheid van de onzekerheid zal ik mijn zekerheid vinden.

Ik zal in het veld van alle mogelijkheden stappen en me verheugen op de opwinding die zich kan voordoen als ik me openstel voor een oneindig aantal keuzen. Als ik in het veld van alle mogelijkheden stap, zal ik al het plezier, het avontuur, de magie en het mysterie van het leven leren kennen.

bron: Deepak Chopra

Een gedachte over “Wet 5 de wet van het afstand nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.