Alternatieve geneeswijzenGezondheidZiek zijn beter worden

Baking Soda

Het is bijna ongeloofwaardig, maar een uiterst simpel en zeer goedkoop product als Baking Soda, oftewel natriumbicarbonaat, behoort tot de beste geneesmiddelen die er bestaan.

Jarenlang werd na­trium­bi­car­bo­naat dagelijks als onderdeel van een aantal behandelingen in het ziekenhuis gebruikt, en bleven de meeste mensen onwetend van de volledige genezende mo­ge­lijk­he­den ervan.

Baking Soda speelt een belangrijke rol bij het bereiken van een optimale zuurgraad ; dus bij het hand­ha­ven van een goede gezondheid.

Ook speelt het een essentiële rol bij de behandeling van vergiftiging door radioactiviteit, chemicaliën en zware metalen.

Natriumbicarbonaat bevat krachtige ei­gen­schap­pen die veilig, eenvoudig en effectief zijn, en die je kunnen helpen je systeem in evenwicht te brengen, je welzijn te herwinnen en toekomstige gezondheidsproblemen te vermijden.

Baking soda is soda-bicarbonaat en dus GEEN bakpoeder, dat je simpel kunt vertalen met ‘baking powder’ in het Engels.

Niemand zal bijna kunnen geloven, dat iets wat zó goedkoop en simpel is, als Baking Soda, in staat is om de effectiviteit van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen niet alleen te evenaren, maar ver achter zich te laten.

“Wanneer je zuiveringszout (baking soda) oraal inneemt, met water met een hoog magnesiumniveau, én wanneer je het transdermaal (via de huid dus) laat inwerken in een medicinaal bad, dan wordt het een eerste klas medicinale behandeling van kanker, nierziekte, diabetes, griep en simpele verkoudheden. En niet in de laatste plaats, vormt het een belangrijke buffer voor blootstelling aan straling, waarbij je niet anders kunt concluderen, dan dat baking soda door iedereen gebruikt zou moeten worden”

Er zijn 1000 redenen om baking soda te gebruiken, aldus Dr. Mark Sircus, maar volgens hem is de belangrijkste constatering dat sodium bicarbonate een natuurlijk middel is, dat nog onszelf, noch onze kinderen en het milieu nadelig beïnvloedt, doordat het geen chemische middel is, dat de natuur schaadt in een of andere negatieve manier.

Zuiveringszout wordt overal in de natuur gevonden, in zeeën en in de aarde, in ons natuurlijk voedsel en in onze lichamen.

Feitelijk is de belangrijkste functie van het zout de neutraliserende eigenschap ervan, waardoor het buitengewoon effectief als medicijn is, in deze tijden van vervuiling en ‘vergiftiging’.

Dat is ook precies de reden dat zuiveringszout, ‘Baking Soda’ of Sodium bicarbonate wereldwijd voor vele doelen wordt gebruikt, sinds tientallen jaren.

Zuiveringszout wordt routinematig al door velen gebruikt bij het voorkomen van een té hoge invloed van het gif van bijvoorbeeld chemotherapie en straling op mensen.

Zuiveringszout of Baking Soda’ is gewoon in veel winkels te koop.

Aan de ‘University of Arizona’ is men bezig met onderzoek naar het gebruik van zuiveringszout bij de behandeling van kanker. Robert J. Gillies en zijn collega’s hebben bewezen dat een voorbehandeling van tumoren bij muizen, door middel van sodium-carbonaat, resulteert in een mindere verzuring in het gebied rondom de tumoren.  (Raghunand 2003) Het blijkt volgens de onderzoekers, dat een dergelijke behandeling bijdraagt aan het ‘anti-tumorgedrag van het lichaam’..

Onlangs zijn dezelfde onderzoekers tot de conclusie gekomen dat zuiveringszout de PH-waarde van de tumor zélf verbetert (meer alkalisch) en daarbij ook nog eens spontane metastases voorkomt..! Metastases zijn uitzaaiingen van het tumorweefsel. (Robey 2009). Zij toonden specifiek aan dat het oraal innemen van baking soda de ph-waarde van tumoren verbetert en daarbij de formatie van uitzaaiingen voorkomt, bij muizen die met borstkankercellen waren geïnduceerd. Daarbij werd ook nog eens een aanmerkelijke vermindering van de aantasting van lymfklieren geconstateerd..!

Tot groot ongenoegen van veel voedseldeskundigen en orthomoleculair experts, is de laatste tientallen jaren een heftige toename waar te nemen van de ongezonde zuurtegraad (pH-waarde) van het menselijk lichaam. En zoals je weet, is een pH-waarde die uit balans is, de oorzaak van het verstoren van de cel-activiteiten en -functies tot extreme niveaus, wanneer de neutrale pH-waarde verder zakt.

Excessieve zuurtegraad leidt onherroepelijk tot cellulaire afbraak, die op haar beurt weer zorgt voor serieuze gezondheidsproblemen, zoals kanker, diabetes, vaat- en hartafwijkingen, botontkalking en een brandend gevoel in de borst.

Keer op keer blijkt dat ‘Baking Soda’ één van de meest nuttige middelen is op de planeet, waarbij het ook duidelijk wordt, dat farmaceutische bedrijven wereldwijd niet willen, dat mensen en vooral medisch personeel hiervan op de hoogte raakt.

Dat betekent ook dat een TEKORT aan bicarbonaat in het lichaam, één van de meest ondergewaardeerde medische diagnoses is, op deze planeet, hoewel het wellicht één van de meest voorkomende is..!  Naarmate een persoon dus een hogere zuurtegraad heeft, of een relatief tekort aan bicarbonaationen, dan zal dit zijn tol eisen op de gehele menselijk fysiologie. ELKE biochemische reactie is gevoelig voor pH-waarde (zuurtegraad) van het lichaam, waarbij met name de enzymen in ons lichaam hier extra gevoelig voor blijken..! En ons voedingspatroon speelt ook hier weer een essentiële rol, om de goede zuurtegraad in ons lichaam te behouden. Het meeste welvaartsvoedsel geeft aanleiding tot verzuring van het lichaam, of in andere woorden, tot ‘ongezonde waarden van de pH-graad in het lichaam’.

Sodium bicarbonaat is daarmee een door de tijd gelouterde methode om het bicarbonaat-niveau van het lichaam terug te brengen naar normaal niveau. Het is anorganisch, erg alkalisch en ondersteunt, evenals veel andere minerale stoffen, een enorme lijst van biologische functies van het menselijke lichaam.

Sodium bicarbonaat is dus een fysiologische basis voor lichamelijk welzijn..

Het boek van Mark Sircus is een vraagbaak op het gebied van sodium bicarbonaat. Bijdragen van universiteiten, ziekenhuizen en klinisch artsen, maken het plaatje compleet rondom dit in de vergetelheid dreigend te geraken middel. ‘Baking soda’ is dus simpelweg een essentieel medicijn, waar geen enkele intensive care-afdeling noch eerste-hulp-afdeling van zonder zou kunnen.

Sodium bicarbonate (Baking Soda) is waarschijnlijk een van de meest nuttige stoffen ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat farmaceutische bedrijven willen dat kennis van zuiveringszout, uitermate beperkt blijft; dat het middel wordt afgeschilderd als ‘kwakzalverij’ en ‘volkswijsheid’… Baking Soda, zuiveringszout of Sodium Bicarbonaat, hoe je het ook wilt noemen, is een BELANGRIJK MEDICIJN, van het veiligste soort, en blijkt ESSENTIEEL bij de behandeling van kanker, nierziekten en andere aandoeningen..!

Dat wij hier niet veel van horen is te danken aan de farmaceutische industrie die liever hun eigen vaak zeer gevaarlijke medicijnen promoten en geen interesse hebben voor een dergelijk simpel goedje, dat hun eigen medicijnen niet alleen kan vervangen, maar in veel gevallen zelfs vele malen beter is.

De veelzijdigheid van natriumbicarbonaat is enorm en omvat o.a.:

 • neutralisering van een verzuurd lichaam door de PH balans sterk te verbeteren

 • bescherming van de spijsverteringsenzymen

 • bezit vaatverwijdende eigenschappen

 • verhoogt de vloeibaarheid van het bloed

 • vergemakkelijkt de levering van zuurstof via de bloedsomloop

 • werkt sterk ontstekingsremmend

 • ontgift en neutraliseert allerlei giftige stoffen

 • veranderd de pH van zuur naar meer basisch

 • is een schimmelwerend middel, vooral in combinatie met jodium

 • werkt tegen vermoeidheid

 • wordt gebruikt bij reanimatie

 • is een snelwerkend tegengif voor aspartaam

 • helpt tegen osteoporose, reuma en artritis

 • werkt direct verlichtend bij brandend maagzuur.

 • Helpt tegen insectenbeten en een verbrande huid

Tip: Drink iedere ochtend een glas lauw water met een halve citroen en een theelepeltje baking soda.

Af en toe een driedaagse kuur met natriumbicarbonaat om de alkaliniteit van het bloed te verhogen, ondersteunt de verwijdering en verhoogt de weerstand van het lichaam tegen alle infectieziekten.

Dr. Sircus heeft vele jaren onderzoek gedaan naar de menselijke conditie en naar de oorzaken van ziekten. Hij heeft veel van de uiteenlopende medische stromingen samengevoegd in een nieuwe vorm van geneeskunde:

Natuurlijke Allopathische Geneeskunde.

Deze vorm van geneeskunde is een nieuw therapeutisch principe dat gebruik maakt van zowel allopathische als natuurgeneeskundige middelen, en dat voor een radicale verschuiving in het medische denken en beoefening van de medische geneeskunde heeft gezorgd.

Door de publicatie van de diverse boeken van dr. Sircus, heeft nu iedereen toegang tot de informatie die hen in staat zal stellen om de leiding van hun eigen gezondheid ter hand te nemen.

Baking soda heeft vele toepassingen ook buiten de gezondheid en wordt gebruikt als reinigingsmiddel en zelfs om bloemen langer fris te houden (het bekende poeder van de bloemist bij een bos bloemen)

Natriumbicarbonaat is geen chemisch middel maar een natuurlijk middel (steenzout), waardoor het op ons milieu en ons zelf  geen nadelige invloed heeft.

Baking soda wordt overal op de aarde gevonden, in de zee, grond en natuurlijk geteeld voedsel maar ook in ons lichaam.

Daarom is het zeer goedkoop en kan de industrie er niets mee, want je kunt er geen patent op aanvragen en je kunt er niets mee verdienen.

Wil je meer weten over dit absolute wondermiddel uit de natuur lees dan het boek van Dr. Sircus, klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.