Alternatieve geneeswijzenEten & drinkenFEATURED

Eieren goed tegen diabetes

Tientallen jaren lang hebben reguliere media voedsel zoals eieren en vlees gedemoniseerd, bewerend dat ze allerlei metabole ziekten veroorzaken.

De waarheid is dat ze al die tijd fout waren, en de wetenschap heeft dat de afgelopen jaren consequent aangetoond.

Maar laten we de relatie tussen eieren en diabetes eens nader bekijken.

Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Oost-Finland, en gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, bestudeerde de voeding van mannen van 42 tot 60 jaar oud en volgde ze gemiddeld 20 jaar om uit te vinden of ze diabetes ontwikkelden.

De studie concludeerde dat mensen die gemiddeld 4 eieren per week aten een 37% lager risico hadden om type 2 diabetes te ontwikkelen in vergelijking met mensen die slechts 1 ei per week aten.

Hoeveel dat zou zijn als we 10 eieren per week eten is niet relevant, omdat een overmatig gebruik van welk voedingsmiddel dan ook weer tot andere neveneffecten zal leiden en dan dus andere problemen kan veroorzaken.

Ze concludeerden ook dat eiereters gemiddeld een lagere bloedsuikerspiegel hadden.

Als gezondheidswetenschappers, verbaast ons dat helemaal niet, eieren zijn bijna een perfect voedsel (vooral als ze afkomstig zijn van scharrelkippen)

Eieren zitten vol met goede eiwitten, een overvloed aan vitamines en mineralen, krachtige antioxidanten , gezonde cholesterol en verzadigde vetten en andere voedingsstoffen die er allemaal toe bijdragen dat uw hormonen en de bloedsuikerspiegel onder controle blijft.

In feite hebben andere studies aangetoond dat mensen die eieren eten voor het ontbijt (in plaats van koolhydraten op basis van ontbijten met veel brood, ontbijtgranen, muffins of bagels), de rest van de dag minder eetlust hebben en minder behoefte hebben aan suiker en koolhydraten, zodat deze mensen hun gewicht beter kunnen verliezen of handhaven.

En sprekend over bloedsuiker en diabetes.

Als u denkt dat Type 2 Diabetes onomkeerbaar is, zoals veel verkeerd geĆÆnformeerde dokters u zullen vertellen, dan heeft u het volledig mis.

Maar daar komen we later op terug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.