donderdag, juli 25, 2024
GelukSpiritualiteitSucces

Wet 2 de wet van het geven


Het universum functioneert door middel van dynamische uitwisseling.

Omdat lichaam, geest en universum in voortdurende dynamische uitwisseling met elkaar staan, heeft het stilzetten van de energiecirculatie hetzelfde effect als het stilzetten van de bloedstroom.

Daarom moeten we geven en ontvangen om ervoor te zorgen dat succes blijft circuleren in ons leven.

In de praktijk: waar je gaat of wie je tegenkomt: geef hem of haar iets (bijvoorbeeld een compliment, een cadeau).

Neem dankbaar in ontvangst wat het leven te geven heeft. Doe je best om succes in je leven te laten circuleren door het geven en ontvangen. Mensen die veel geven ontvangen ook meer.

Dat is de strekking van de wet van geven en ontvangen, een spirituele wet die je leven kan veranderen.
Als je erop durft te vertrouwen.

Als je geeft raak je toch juist iets kwijt? Ja en nee. In de eerste plaats krijg je altijd iets terug wanneer je iets geeft. Je krijgt een gevoel van voldoening en geluk.

Bovendien geldt de wet van geven niet alleen voor schaarse goederen zoals geld, spullen of eten en drinken. De wet geldt ook voor ontastbare zaken zoals emoties, liefde, vriendelijkheid, complimenten en ga zo maar door. Wat dat betreft zou het ook de wet van delen kunnen heten.

Waarom is het een wet? Het is een wet omdat ‘wetten’ zo interessant klinken. Niemand kan aantonen of er ook echt iets wetmatigs aan de wet van geven te vinden is, maar dat maakt ook niet uit. Het is namelijk wel wetenschappelijk aangetoond dat mensen die veel geven doorgaans gelukkiger zijn. Door te delen zonder iets terug te verwachten krijg je een gevoel van voldoening.
Bovendien heeft het ook heel erg te maken met ‘Het Pebble Effect van Goede Daden’. Als jij mensen blij kunt maken start je niet alleen een keten van positieve gebeurtenissen in de levens van anderen, maar ook in je eigen leven.

Hoe kun je meer leren geven of delen?

Door je angst om ‘kwijt te raken’ uit het raam te gooien.

Je zult er vertrouwen in moeten hebben dat ‘het universum’, ‘god’ of ‘het lot’ je zal brengen wat je nodig hebt.

Er zijn mensen die stellen dat de wet van geven altijd werkt in drievoud. Wat jij geeft of deelt zul je zelf in drievoud ontvangen. Een mooie gedachte.

Egoisme, gierigheid en hebberigheid ontstaan vanuit de angst om kwijt te raken. Het geeft een gevoel van controle maar ook van isolatie en negativiteit. Wanneer je geeft is de logische gedachte dat jij vervolgens minder over zult houden. Het is daarom belangrijk dat je datgene geeft waar je meer dan genoeg van hebt, en dat je het geeft zonder verwachting.
En dan noemen we het eerder delen. Delen in elkaars liefde, geluk en succes
Waarom zou je jaloezie voelen als een goede vriendin van je sneller carriere maakt dan jij? Wie zegt dat jij dit succes niet zult evenaren in de toekomst? Wees blij voor haar, deel mee in haar succes en geef haar gemeende complimenten.

Zorg dat de goede energie blijft stromen en blijf geven en ontvangen.

De kunst van het ontvangen :Ā  als je geeft zul je ontvangen, aldus de wet van geven.

Daarom is het belangrijk dat je ook durft te ontvangen.

Neem complimenten in ontvangst met dankbaarheid. Wijs advies niet direct van de hand maar luister ernaar, de andere persoon probeert iets met je te delen.
Sta jezelf toe om te ontvangen en te genieten van wat je krijgt.

Werken met de wet van geven

Als je wilt leven met de wet van geven (en ontvangen) kun je je bezighouden met de volgende drie aandachtspunten:
Geef iets aan iedereen die je ontmoet. Dat hoeft niet persĆ© geld of een cadeau te zijn. Het kan een compliment zijn, liefde, positieve aandacht, een knuffel of een stille ‘zegen’ voor deze persoon.
Sta wagenwijd open om van de wereld te ontvangen. Geniet van complimenten, cadeau’s en andere giften. Sluit jezelf niet af voor wat de natuur je geeft: zon, regen, bomen, planten, seizoenen en ga zo maar door.
Spreek met jezelf af dat je de energie rond laat stromen. Blijf geven en ontvangen. Hoe meer je dit doet, des te beter je je zult voelen.

Ik zal de wet van het geven in praktijk brengen door me voor te nemen de volgende stappen te doen:

  • Waar ik ook ga en wie ik ook tegenkom, ik zal hem of haar iets geven. Dat kan een complimentje zijn, een bloem, een gebed of inspiratie.
  • Vandaag zal ik iedereen met wie ik in contact kom iets geven, en zo zal ik het proces in gang zetten van de circulatie van vreugde, rijkdom en overvloed in mijn leven en in het leven van anderen.
  • Vandaag zal ik dankbaar alles in ontvangst nemen wat het leven te geven heeft. Ik zal de geschenken van de natuur aannemen: zonlicht en het geluid van zingende vogels, of lenteregen of de eerste sneeuw van de winter. Ik zal ook openstaan voor de geschenken van anderen, of dat nu materiĆ«le zaken, geld, complimentjes of gebeden zijn.
  • Ik zal mijn best doen om de rijkdom in mijn leven te laten circuleren door het geven en ontvangen van de kostbaarste geschenken van het leven: zorg, affectie, waardering en liefde. Elke keer dat ik iemand ontmoet, zal ik hem of haar in stilte geluk, vreugde en plezier wensen.

Bron: Deepak Chopra

Een gedachte over “Wet 2 de wet van het geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.