GeheimSpiritualiteitSucces

Wet 7 wet van het dharma ofwel doel in het leven

Wet 7 wet van het dharma ofwel doel in het leven

Iedereen heeft een doel in het leven… een unieke gave of een bijzonder talent dat hij of zij aan anderen kan geven.
En als we dit unieke talent combineren met het verlenen van diensten aan anderen, ondergaan we de vervoering en verrukking van onze eigen ziel, wat het ultieme doel der doelen is.

Als je werkt, ben je een fluit door wiens hart het fluisteren van de uren in muziek verandert…
En wat is werken met liefde?
Dat is de stof weven met draden die uit je eigen hart zijn getrokken, alsof je liefste die stof zal dragen…
Kahlil Gibran, De Profeet

De zevende spirituele wet van succes is de wet van het dharma. Dharma is een Sanskritwoord dat ‘doel in het leven’ betekent. De wet van het dharma zegt dat wij een stoffelijke vorm hebben aangenomen om een doel te vervullen. Het veld van pure potentialiteit is in essentie goddelijk, en het goddelijke neemt de vorm van een mens aan om een doel te vervullen.
Volgens deze wet hebt u een uniek talent en een unieke manier om dat te uiten

Ook werkt elke cel volgens de wet van het dharma. Elke cel moet haar eigen bron ontdekken, het hogere ik. Ze moet haar naasten dienen en haar unieke talenten tot uiting brengen. Hartcellen, maagcellen en immuumcellen hebben allemaal hun bron in het hogere ik, het veld van pure potentialiteit. En doordat ze rechtsreeks in verbinding staan met deze kosmische computer, kunnen ze hun unieke talenten moeiteloos en met een tijdloos bewustzijn uiten. Alleen door hun unieke talenten tot uiting te brengen, kunnen ze zowel hun eigen ongeschonden toestand als die van het hele lichaam handhaven.
De innerlijke dialoog van elke cel in het menselijk lichaam is: ‘Hoe kan ik helpen?’ De hartcellen willen de immuuncellen helpen, de immuuncellen willen de maag- en longcellen helpen en de hersencellen luisteren naar alle andere cellen en helpen ze.
Elke cel in het menselijk lichaam heeft maar Ă©Ă©n functie: alle andere cellen helpen.

De intentie van iedere dag is:
Alleen door mijn unieke talenten tot uiting te brengen kan ik mijzelf en kunnen mijn medemensen zich handhaven. De enige vraag die er toe doet is: ‘Hoe kan ik helpen?

‘Ik zal de wet van het dharma in praktijk brengen door me voor te nemen de volgende stappen te doen:

  1. Vandaag zal ik de god of godin die in embryonale vorm diep in mijn hart huist, liefderijk voeden. Ik zal aandacht besteden aan de ziel in mij die zowel mijn lichaam als mijn geest leven geeft. Ik zal me bewust zijn van deze diepe stilte in mijn hart. Ik zal het bewustzijn van het tijdloze, eeuwige Zijn met me meedragen te midden van tijd gebonden ervaringen.
  2. Ik zal een lijst maken van mijn unieke talenten. Dan zal ik alle dingen opschrijven die ik graag doe terwijl ik mijn unieke talenten gebruik. Als ik mijn unieke talenten gebruik ten dienste van de mensheid, raak ik mijn gevoel voor tijd kwijt en creëer ik weelde in mijn leven en in het leven van anderen.
  3. Ik zal mezelf elke dag vragen: ‘Hoe kan ik van dienst zijn?’, en: ‘Hoe kan ik helpen?’ De antwoorden op deze vragen zullen me in staat stellen mijn medemensen met liefde te helpen en van dienst te zijn.

bron: Deepak Chopra

Een gedachte over “Wet 7 wet van het dharma ofwel doel in het leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.